Спортни Таланти Logo

Първо издание на BasketMania 2012

16.05.2012

Детски турнир по баскетбол ще събере някои от най-добрите български отбори заедно с гръцкия ПАОК в края на месец май. По инициатива на СК Спортни таланти надпреварата за малките баскетболисти, наречена BasketMania 2012 ще се проведе като истински празник. Левски, Лукойл Академик, Славия и Рилски спортист  също са дали съгласие да участват в надпреварата за деца до 12-годишна възраст.

 Национална спортна академия ще е домакин на баскетболния турнир, предвиден да продължи три дни – на 24, 25 и 26 май – по случай празника на Славянската писменост и култура.

Организаторите на надпреварата са предвидили първите два дни на турнира да са запълнени с двубои от груповата фаза, а по време на финалния ден ще се проведат индивидуални конкурси за стрелба и умения.

Входът е свободен, а в паузите по време и между срещите са организирани забавни игри и предизвикателства за публиката с щедри награди от организаторите. Специални гости на турнира ще бъдат малките гимнастички от Клуб по Художествена Гимнастика „ИЛИАНА“, както и някои от звездите от Националната баскетболна лига (НБЛ)