Спортни Таланти Logo

Завърши първа смяна на BasketMania 2014

08.07.2014

Първа смяна на летния баскетболен лагер „BasketMania 2014“ се проведе в планинското курортно селище Паничище между 1-ви и 8-ми юли. Малките баскетболни таланти прекараха една незабравима седмица изпълнена с много емоции, тренировки, разходки, открити и закрити уроци и разбира се с много награди. Невероятната природа на Рила планина, хубавото време и прекрасните условия на хотел „Планински езера“ бяха предпоставка за провеждането на един страхотен лагер.

IMG_0840

Участниците в първата смяна бяха деца на възраст между 6 и 12 години. Всяко едно дете получи баскетболна топка, две тениски „BasketMania„, тренировъчен екип или анцуг, както и медал и грамота за участието си. Тренировъчния процес започна още в първия ден и малките таланти се заеха за работа. Заниманията бяха по 2 пъти, а понякога и по три пъти на ден.

IMG_0373
На четвъртия ден от лагера за децата беше организирана екскурзия до едно от най-забележителните места в България – Седемте рилски езера. След емоционалното возене с открития лифт малките баскетболни таланти започнаха своя поход нагоре към езерата. Преди изкачването децата бяха запознати с основните правила в планината, както и да разпознават зимните и летни маркировки. След близо 2 часа ходене и лек обяд на едно от езерата последва открит урок – дискусия с малчуганите. Разискваните теми бяха история на България, Олимпизъм и Олимпийско движение, както и история на спорта. След малко снимки с гордо развят роден трибагреник и с песен на уста се върнахме обратно към хижа „Рилски езера“, където топлия чай и боб чорбата не можаха да убягнат на никой от групата.

IMG_0599
До края на лагера последва отново голяма доза баскетболни занимания на невероятното спортно игрище, намиращо се сгушено между иглолистната гора само на 5 минутки от хотела. Следобедните учебни занимания в конферентната зала минаваха във видео анализ на тренировките, дискусии, писане на домашни и провеждане на контролни работи с подобаващо оценяване. Дори най-малкият ни 6-годишен участник (Янислав) залягаше сериозно над ученето на азбуката и вече спокойно може да се похвали че я знае (устно и писмено) още преди да е тръгнал на училище.

IMG_0869
През последният ден децата бяха наградени за старанието и участието си в „BasketMania 2014„, след което трябваше с не много голямо желание да се разделят. Но само няколко часа след това се очакваше да пристигнат техните батковци от 2-ра смяна за още една невероятна баскетболна седмица в планината. Следва продължение….

IMG_0293

 

Още снимки на https://www.facebook.com/media/set/?set=a.288015708036022.1073741839.242620729242187&type=3