Спортни Таланти Logo

Спортни таланти подкрепиха София – Европейска столица на спорта 2018

17.12.2014

Близо 250 деца от столични училища и спортни клубове участваха в коледния спортен празник под мотото „Да подкрепим колективните спортове“.
Събитието бе част от програмата „София – европейска столица на спорта 2018 г.“ и включваше финалите на детски състезания по волейбол, баскетбол, хандбал, футбол, спортна гимнастика, акробатика и художествена гимнастика.

На празника в зала Арена Армеец присъства председателят на БОК Стефка Костадинова, която награди най-добрите отбори в турнира по хандбал. Малчуганите получиха екипировка – спортни гащета, фланелки и суичъри. „Прекрасна инициатива! Колкото повече млади и възрастни спортуват, толкова по-малко хора ще търсят медицинска помощ и така разтоварват здравната ни система. Всички ние сме започнали в спорта от тези школи, от подобни състезания, от училищата, от най-млада възраст. Радвам се, да видя толкова много деца в залата. БОК запазва като един от основните си приоритети спорта сред подрастващите“, заяви Костадинова.sp-pr2014

Кметът на София Йорданка Фандъкова връчи коледни награди на шампионите в баскетбола, а зам.-председателят на БОК Йорданка Благоева отличи най-добрите в аеробиката и гимнастиката. Награди връчиха още зам.-министърът на спорта Калин Каменов, заслужил аплодисментите на присъстващите с хвърлена баскетболната топка от зоната за 3 точки право в коша и председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков, който е и председател на организационния комитет на „София – европейска столица на спорта 2018 год.” Специална програма на балетна формация FAME се погрижи за доброто настроение на всички.

След края на празника на пресконференция пред медиите официално бепредставена кампанията „София – европейска столица на спорта 2018 г.” Журналистите бяха запознати и с Инвестиционната програма на Столична община в спорта за 2015 година. Йорданка Фандъкова поясни, че през следващата година в София ще бъдат изградени 32 км велосипедни алеи, 20 фитнеса на открито, 8 спортни площадки, а 6 училища физкултурни салона ще бъдат изцяло обновени или новопостроени.

IMG_1518