Спортни Таланти Logo

BASKETMANIA 2012-2017

BasketMania е марка, създадена и развита от СК Спортни таланти. Под нейния знак, само за 3 години, са реализирани няколко мероприятия, които постигнаха огромен успех.

Дебютът на BasketMania се състоя с организирането на международен детски турнир по баскетбол BasketMania Tour, за който може да прочетете повече в секция „Турнири“ на нашия сайт.

Друго направление на марката BasketMania е BasketMania Camp. До този момент това е най-развитата дейност, като през настоящата 2015 година, ще се състои четвъртото издание на кампа.

През 2012 година Благоевград беше домакин на BasketMania Camp 2012. Инициативата премина под ръководството на дългогодишния баскетболен треньор Петър Клечков, както и на колегите му от Спортни таланти – Дамян Диков и Васил Христов. Кампът събра повече от 30 деца, които се радваха на прекрасни условия в студентската база „Бачиново“ и баскетболната зала на ЮЗУ „Неофит Рилски“. Състезания 1х1, 3х3 и 5х5, конкурси за боравене с топка и стрелба, бяха само част от заниманията на децата. В свободното си време баскетболистите посетиха аквапарка в Благоевград и Рилския манастир

DSC_1002

На следващата 2013 година BasketMania Camp се премести на морето. Град Бургас посрещна баскетболистите, а на нашите треньори от Спортни таланти помагаше треньорът на мъжкия отбор на Черноморец Бургас – Дечо Коешинов. Кампът премина под патронажа на известният баскетболен треньор Петко Маринов. 40 деца взеха участие в 20 дневния лагер, като те бяха разделени на две смени. Тренировките бяха много разнообразни, като се провеждаха както в баскетболната зала „Бойчо Брънзов“, така и на централния плаж в Бургас и на открити спортни площадки за баскетбол. Традиционните вече състезания 1х1, 3х3 и 5х5, както и конкурсите за стрелба и дрибъл отново бяха част от кампа.

DSCN6391

Паничище беше поредната спирка на BasketMania Camp. БК Спортни таланти реши да промени обстановката и организира кампа в Рила планина. Страхотният пейзаж, прекрасната природа на курорта и отличните условия на хотел „Планински езера“ допринесаха за провеждането на най-добрия камп от марката БаскетМания до този момент. Рекорден брой участници – 45, мултифункционална площадка с баскетболно и футболно игрище, както и лекоатлетическа писта, екскурзия до седемте рилски езера, разходки из планината, лекции в конферентните зали на хотела, традиционните тренировки, конкурси и турнири – всичко това събрано на едно място BasketMania Camp 2014 в Паничище.

IMG_1496